چگونه یک استارت آپ راه اندازی کنیم؟
کلمه استارت آپ این روزها شهرت زیادی به دست آورده است. افراد بیشتری به کارآفرینی و راهاندازی کسب و کار علاقه مند شدهاند و در نتیجه نهادهای بیشتری نیز به کمک به کسب و کارهای جدید تمایل پیدا کردهاند.
اما با وجود این شهرت، هنوز برخی افراد نسبت به استارت آپ بد گمان یا بیاطلاع هستند. پس در ابتدا به این مسئله می پردازیم که استارت آپ چیست و سپس روشهای راه اندازی استارت آپ را بررسی میکنیم.
استارت آپ چیست؟
استارت آپ چیست؟ اولین سوالی که پس از شنیدن کلمه استارت آپ برای هرکسی پیش می آید این است که استارت آپ چیست؟
اولین موردی که باید در مورد استارت آپ بدانید این است که هیچ تعریف دقیقی درباره آن وجود ندارد زیرا مفهوم بسیار جامعی پشت این کلمه وجود دارد.
به گفته یکی از محققان: ” استارت آپ شرکتی است که در راستای حل مشکلات فعالیت میکند، در حالی که راه حل واضحی برای آن مشکل وجود ندارد و موفقیت در آن تضمین نشده است.”
اگرچه این گفته صحیح است، اما فلسفهای که پشت این عبارت وجود دارد را به طور کامل بیان نمیکند. به طور کلی میتوان گفت استارت آپ مجموعهای از خصوصیات زیر است:
نوآوری. نوآوری در موفقیت استارت آپ نقش اساسی دارد و باعث متمایز شدن نسبت به سایر رقبا میشود.
خطر. پس از راه اندازی استارت آپ، همیشه چندین عامل خطر در تجارت وجود دارد. به همین دلیل این مشاغل همیشه در معرض خطر و میزان شکست بالا قرار دارند.
انعطاف پذیری. یک استارت آپ باید پویا و آمده انطباق با مشکلات باشد، زیرا این کسب و کارها همواره باید برای رفع نیازهای مشتریان آماده باشند.
حل مشکل. این نوع از کسب و کار، بر حل مشکلات مشتریان در بازار و تجارت تمرکز دارد.
پس از توضیح اینکه استارت آپ چیست، به سراغ نکات مهم در راه اندازی استارت آپ میرویم.
نکات مهم در راه اندازی استارت آپ
راه اندازی استارت آپ به آسانی راه اندازی یک وب سایت نیست. بلکه قبل از هر اقدامی به برنامه ریزیهای زیادی نیاز دارد. نکات مهم بسیاری در راه اندازی و موفقیت یک استارت آپ نقش دارند که برخی از آنها را در ادامه بررسی مینماییم.
۱. ایده را گسترش دهید
توسعه یک ایده و تحقق آن کار دشواری است. برای موفقیت یک استارت آپ نکات زیادی باید در نظر گرفته شود. مهمترین نکته دیدگاه شما به مشکلات مردم است. نیازهای مردم مهمتر از کسب و کار هستند. همزمان باید انگیزه و هدف خود را مشخص کنید. به نقاط قوت خود توجه کنید. معیارهای اصلی برای داشتن یک ایده موفق عبارتند از: دوام، قابل اعتماد بودن و پایداری.
احتمالا اولین سوالی که برای شما پیش میآید این است که ایده اولیه را از کجا بیاوریم؟ برای شروع میتوانید از نمونههای برجسته و موفق این حوزه کمک بگیرید. به عنوان مثال یک شرکت موفق از فناوری ابری برای کمک به افراد در مدیریت بیماری های مزمن استفاده کرد.
۲. با حوزه تجاری آشنا شوید
شناخت بازار، کلید اصلی موفقیت در راه اندازی استارت آپ است. اگر ویژگیهای خاص حوزه تجاری که انتخاب کردهاید را نمیدانید، تلاش های شما بیهوده خواهد بود. در حوزهای که میشناسید فعالیت کنید و کاری که با آن آشنا نیستید را شروع نکنید.
۳. سریع باشید
سرعت به عنوان یکی از موضوعات مهم و تاثیرگذار در موفقیت مطرح می شود. واکنش سریع به تغییر نیازهای بازار، برای شروع موفقیت آمیز بسیار مهم است.
۴. با اراده باشید
تحقق اهداف و موفقیت شما در پروژه، تلاشهای زیادی نیاز دارد. در چنین شرایطی شانس موفقیت در راه اندازی استارت آپ، تا میزان زیادی به عزم و اراده شما، تمایل به ادامه کار، توانایی غلبه بر مشکلات و کنار آمدن خلاقانه با چالشهای ایجاد شده توسط رقبا بستگی دارد.
۵. خلاق باشید
تفکرات غیر معمول برای اولین سرمایه گذاری و شروع کار ضروری است. از اینکه از طرحهای تجاری پذیرفته شده، فراتر بروید نترسید. این کار شما را منحصر بفرد جلوه خواهد داد.
۶. درباره داشتن یک تیم فکر کنید
تعداد افراد تیم شما نباید خیلی زیاد باشد. با این وجود آنها باید توانایی از توانایی بالایی در خلاقیت و ایجاد انگیزه در شرکت برخوردار باشند. باید همان افرادی را به کار گیرید که در زمینه مورد نظر تخصص داشته باشند. چشم انداز آینده مهمتر از حقوق و دستمزد بالا است. طبق تجربیات حضور سه شخص در تیم استارت آپی ضروری است:
- شخصی که میداد چگونه یک سیستم را در راستای حل مشکلات طراحی کند.
- شخصی که عوامل انسانی پنهان شده در پشت مشکلات را می شناسد و میداند که چگونه آنها را برطرف نماید.
- شخصی که میداند چگونه در راستای حل مشکلات افراد گام بردارد.
۷. تجسم تشکیلات مورد نیاز
مسائل مهمی که در راه اندازی استارت آپ باید به آن ها توجه کنید، عبارتند از:
- ثبت تجارت و کسب و کارتان
- مشاوره حقوقی و پشتیبانی حسابها
- ایجاد یک مدل مالی موثر برای تجارت مورد نظر
- ساخت یک الگوی رسمی از عملکرد تجاری شرکت
علاوه بر این، یک تاجر باید بداند، در مراحل ابتدایی استارت آپ، باید توجه اصلی به روند انجام پروژه باشد نه درآمد و مسائل مالی.
۸. خطرات را فراموش نکنید
خطرات همواره همراه هر مسئولیت و متعدی هستند. نباید اجازه دهید خطرات شما را بترسانند و مانع پیشرفتتان شوند. به طور کلی یک فعالیت استارت آپی میتواند با خطرات زیادی روبرو شود. انتخاب محصولی که قصد ارائه آن را دارید، پذیرش آن محصول در بازار، انتخاب تیم متخصص، تهدیدهای مالی و خطراتی که برای سرمایه گذاری وجود دارد، از جمله این خطرات هستند.
این لیست از خطرات میتوانند همواره همراه شما باشند و حتی ممکن است موارد جدیدی نیز در طول مسیر فعالیت به آنها اضافه شوند. اما به خاطر داشته باشید که خطرات مرتبط با کار شما، خارج از کنترل نیستد و همیشه راههایی برای مدیریت آنها وجود دارد.