کسب و کار خانوادگی چیست؟و مزایای آن

کسب و کار خانوادگی یکی از بهترین کسب وکار های دنیا است که هر روز رو به رشد و افزایش می باشد. هر روز وقتی که اعضاء یک خانواده کنار هم جمع می شوند و شروع به فعالیت می کنند چند نکته نمایان است

این موارد را می توان به شرح زیر نام برد:

۱-حس اعتماد بین همدیگر نمایان است

۲-گسترش روابط بین همدیگر

۳-انگیزه بالا برای موفقیت و کسب درآمد بیشتر

۴-عیوب همدیگر را سریعتر پوشش می دهند

۵-بیشتر در دسترس خواهند بود و هر موقع بخواهند می توانند همدیگر را ملاقات کنند

۶-حس چارت سازمانی خشک وجود ندارد و روابط بین اعضای صمیمانه است

۷-نقد پذیری در این افراد بیشتر است.

این ها اندک مواردی است که باعث شکل گیری یک کسب و کار خانوادگی موفق می باشد و در این راستا هر چه که بیشتر به این کسب وکارها توجه شود درآمد و رفاه در بین خانواده ها بیشتر می شود.

اگر بخواهیم که کسب و کار خانوادگی رشد داشته باشد باید بیشتر به مزایای این کسب وکار بپردازیم تا انگیزه شما نسبت راه اندازی این کسب وکار بیشتر شود

تعریف کسب و کار خانوادگی چیست؟

کسب و کار خانوادگی برپایه فامیلی بودن شکل می گیرید و بیشتر اعضای این کسب وکار با هم فامیل هستند.و این افراد در هم جمع شده اند و کنار هم مشغول به کار هستند .

بر اساس آمار اعلام شده آکادمی بین المللی تحقیقات شرکت های خانوادگی IFERA حدود ۶۰ تا ۹۰ درصد شرکت های موجود در اروپا و ایالات متحده از نوع کسب و کار خانوادگی هستند.

این آمار نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد شرکت ها وکسب وکارهای خانوادگی در رشد و توسعه اقتصادی و همچنین اشتغال زیایی است.

بسیاری از کشورها به ایجاد کارآفرینی از طریق این گونه شرکت ها روی آورده اند.

نکته مهم:

یکی از مسائل مهم در این نوع کسب وکارها، بقاء و رشد کسب و کار خانوادگی و نحوه انتقال آن به نسل های بعدی است .بسیاری از شرکت ها در این مسیر با چالش های زیادی روبه رو می شوند .

برای اینکه کسب و کار خانوادگی تداوم داشته باشد و به درستی به نسل های بعد منتقل شود، مالکان و مدیران کسب وکار باید برنامه ریزی کاربردی و دقیقی پیاده سازی کنند و به مواردی مانند فرهنگ و رهبری خانواده نیز توجه داشته باشند.

انواع کسب و کار خانوادگی

کسب و کار خانوادگی انواع مختلفی دارند که هر کدام در دسته ها و موضوعات مختلفی مشغول به کار هستند.می توان برخی از این انواع را به شرح زیر نام برد:

۱-کسب کار مبتنی بر صنایع دستی

۲-کسب وکار مبتنی بر محصولات کشاورزی

۳-کسب وکار مبتنی بر صنایع غذایی

۴-کسب وکار مبتنی بر فعالیت های فرهنگی

۵-کسب وکار مبتنی بر آموزش

کسب و کار خانوادگی

مزایای کسب و کار خانوادگی چیست؟

مالکیت در این کسب وکارها مشخص است.

هر کسب وکاری که شکل می گیرید دارای یک مالک است و وقتی که این کسب و کار خانوادگی شد بسیاری از ابهامات برطرف می شود و بسیاری از افراد می توانند در این راستا همراه و کمک همدیگر باشند و این ابهام که چه کسی در این هیات مدیره است و این برای برخی از افراد اهمیت دارد دیگر وجود نخواهد داشت.

هر موقع که بخواهند این کسب و کار را تقسیم کنند می دانند که با چه کسب طرف هستند و کمتر دچار تنش خواهند شد.

دارای رهبر با استعداد هستند

معمولا کسب و کار خانوادگی رهبران با استعداد و توانمندی دارند و اگر افرادی که در این کسب وکار مشغول به کار هستند از این الگو ها پیروی کنند بسیار موفق میشوند.

اعضای خانواده وقتی که در این کسب وکار مشغول می شوند به رهبران این کسب وکار اعتماد خوبی داشته اند که وارد آن محیط شده اند و بسیار به این رهبر اعتماد دارند و خیلی راحت تر به حرف او گوش می کنند و بسیار او را قبول دارند و این موضوع دلی است و از روی مهر و محبت می باشد نه از روی اجبار و براساس یک ساختار خشک سازمانی که بسیار حائز اهمیت است.

توجه به مشورت وجود دارد

چون اعضای یک کسب و کار خانوادگی همدیگر را قبول دارند راحتتر از همدیگر مشورت می گیرند و در سریک سفره که می شینیند نکات را به همدیگر می گویند و سعی می کنند که مشکل را بیان کنند و نقد پذیری خوبی در بین اعضاء وجود دارد .

چه مزایایی کسب و کار خانوادگی دارند؟

کسب و کار خانوادگی دارای مزایای بسیاری است که می توانیم برخی از این موارد را در زیر نام ببریم و برای آن یک بررسی داشته باشیم

-در سختی ها مقاوم تر هستند

این گونه کسب و کار خانوادگی که در کنار هم هستند و بیشتر اعضای یک خانواده سعی می کنند در شرایط سخت کمک همدیگر باشند و این امر باعث دلگرمی افراد خواهد شد.وقتی مدیران یک کسب وکار پشتوانه خانوادگی داشته باشند خیلی راحت تر از بحران ها عبور خواهند کرد چون اعضای خانواده سعی میکنند کمک همدیگر باشند و اتفاقی که می افتد را احساس می کنند و از این موضوعات بیفاوت نمی گذرند و یک راه ساده برای برون رفت پیدا خواهند کرد.

-صرفه جویی خوبی می توانند داشته باشند؟

معمولا یکی از مواردی که می تواند بقاء یک کسب و کار خانوادگی را داشته باشد کنترل هزینه های کسب و کار است و این که باید هزینه ای کمتر انجام شود حتما در سرلوحه افراد می باشد چون می دانند که این هزینه از جیبشان خارج می شود پس سعی میکنند که این موضوع را رعایت کنند.

-معمولاً بدهی کمی دارند؟

همیشه کسب و کار خانوادگی موفق خواهد بود که دارای بدهی کمتر باشد .چون بدهی کمتر باعث خواهد شد که نسبت به سودآوری بیشتر توجه شود و دغدغه های تامین مالی کمتر است .

هرکسب وکاری که بدهی کمتری دارد موفق خواهد بود و این کسب وکارها نیز از این امر مستثنی نیستند و این باعث رشد خوب آنها خواهد شد

-دارای چارت سازمانی زیادی نیستند؟

هر کسب و کاری وقتی می تواند موفق و چابک باشد که از زیر مجموعه های زیادی تشکیل نشده باشد و کسب و کار خانوادگی نیز یکی از این کسب وکار ها است که بسیار از این مورد استفاده کرده و دارای چارت زیاد نمی باشد و نفرات زیادی در زیر مجموعه هم دیگر کار نمی کنند

-خیلی قشنگ و جالب کار می کنند

هر موقع که خواستید یک کسب و کار را موفق ببینید باید در خصوص کارهای منحصر به فردی و زیبایی که انجام می دهد رصد کنید و کسب و کار خانوادگی یکی از این موارد است که معمولا ایده های جالب در بین اعضا وجود دارد و از این ایده های جذاب و جالب به خوبی استفاده می کنند.

هر کسب وکاربه یک گاو بنفش نیاز دارد که این کسب وکارها معمولا این گاو بنفش را دارند .

-معمولا زودگسترش می یابند

چون علاقه کسب و کار خانوادگی به این سمت می رود که بیشتر سود آوری کنند پس به همان نسبت نیز دوست دارند سریع رشد کنند و معمولا این کسب وکار ها در مدت زمان ۳ تا ۵ سال رشد بسیار زیاد ی دارند که در نوع بی نظیر است که کسب و کارهای بزرگ کمتر این توانایی را دارند

-تیم خوب و قوی دارند

هر پیشرفت در کسب و کار خانوادگی با داشتن تیم قوی امکان پذیر است و این توانایی در رشد و نو آوری و پیگیری کارها این موقعیت را نشان خواهد داد .

تیم قوی یکی از پارامتر های مهم برای این است که تشخیص دهیم این کسب وکار موفق است یا خیر ؟ اگر شما کمی در مورد تیم کسب وکارهای خانگی دقت کنید این توانایی را در درون آنها خواهید یافت که مهم ترین نکته ای که در بین اعضای آن خواهید یافت همدلی است که باید در بین تیم ها وجود داشته باشد.

حال نتیجه به چیزی باید دست پیدا کنیم؟

اگر شما هنوز کسب و کار خانوادگی ندارید باید به این فکر بیافتید که نسبت به راه اندازی چنین کسب وکارهایی اقدام کنید و اگر این کسب وکار را دارید به رشد و گسترش آن فکر کنید و برای توانمند سازی آن فکر کنید.

درمسیر تعالی باشید…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

ورود و عضویت در سایت