کوچینگ چیست؟ صفر تا صد کوچینگ و انواع آن
یکی از اصطلاحات رایجی که شاید این روزها به گوش شما هم خورده باشد، کوچینگ است!
کوچینگ و مربگیری یک مفهوم نسبتاً جدید است که به افراد مختلف در تمامی سطحهای زندگی مانند بخش خصوصی و یا شخصی، شغل و یا حرفه، کسب و کار (بیزینس کوچینگ) و … کمک میکند که به موفقیتها و اهداف دلخواه خود برسد!
اگر شما هم علاقهمند به دوره آموزش کوچینگ، یادگیری هرچه بیشتر نسبت به این مهارت کاربردی، کشف روشهای رسیدن به اهداف و خواستههای خود و … هستید، کافیست که امروز تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا در صفر تا صد مربگیری و کوچینگ را فرا بگیرید.
نکته بسیار مهم در مورد اثربخشی Coaching
اگر میخواهید که خودتان به عنوان یک کوچ (Coach) یا مربی تأثیر مثبتی بر روی مراجعه کننده خود بگذارید و یا خودتان به عنوان یک پیرو مربی نتیجه دلخواهتان را دریافت کنید، باید این نکته مهم را بدانید!
این نکته مهم که شاید برخی از افراد حتی به آن توجه نمیکنند، این است که صحبتها و گفت و گوهایی که در جلسات کوچ اتفاق میافتد، باید بر اساس یک طرح جامع از علایق، استعدادها، اهداف و خواستهها، مقصدهای دلخواه و … مراجعه کننده باشد.
برای دستیابی به این جلسه اثربخش لازم است که مربی، حتماً اقدام به ایجاد یک فضای امن برای مراجعه کننده خود کند! فضایی که در آن مراجعه کننده احساس کند که میتواند صحبت راحتی با مربی خود راجع به مشکلات و چالشهای خود داشته باشد.
این موضوع باعث میشود که به مرور اعتماد مراجعه کننده به مربی خود بیشتر شود و در نتیجه، فرد اثربخشی بالاتری را تجربه کند!
اگر بخواهیم این موضوع را به یک صورت ساده بیان کنیم، می تونیم این مثال را بزنیم که تمامی سخنها، رازها و حرفهای مراجعه کننده باید به عنوان یک شی گرانبها در درون گاو صندوق امن و ایمن کوچ قرار بگیرد.
آیا تابحال تجربه استفاده از جلسات کوچینگ را داشتهاید؟ مربی یا کوچ شما آیا به صورت حرفه ای با شما رفتار کردهاست؟
چگونه با کوچینگ بیشتر آشنا شویم!
اگر به دنبال جواب سؤال کوچینگ چیست، میگردید، باید بدانید که بهترین روش برای دریافت پاسخ این سؤال، جستجو در میان سوالات متداولی است که در رابطه با این حوزه پرسیده میشود.
شما با خواندن و مطالعه کردن جوابهای افراد در رابطه با این موضوع، قادر خواهید بود که از سردرگمی رها و مفهوم کلی این موضوع را متوجه شوید. در ادامه به صورت سؤال و جواب شما را به جواب سؤال کوچینگ چیست، نزدیک میکنیم!
دوره آموزش کوچینگ به صورت غیرحضوری چیست؟
این روزها که ویروس کرونا شیوع پیدا کردهاست، اکثر مردم به دنبال راههایی هستند که بتوانند در خانه و یا یک محیط امن یاد بگیرند و فعالیتهای خود را انجام دهند.
برخی از افراد تصور میکنند که استفاده از خدمات کوچینگ و مربیگری باید تنها به صورت حضوری انجام بپذیرد!
حقیقت این است که دورههای غیرحضوری آموزش کوچینگ، در بعضی مواقع حتی دارای مزیتها و کاربردهای بیشتری نسبت به دورههای حضوری هستند که از جمله آنها میتوان به در اختیار داشتن فایلهای آموزشی دوره، امکان استفاده در تمامی ساعت روز بدون محدودیت و … اشاره کرد.
البته تمامی دورهها، دارای کیفیت لازم برای یک آموزش باکیفیت نیستند، اما با این حال اگر به دنبال یک آموزش خوب هستید، زحمت کمی جستجو بر روی دوش شما خواهد بود.
تفاوت دوره حضوری و غیرحضوری مربگیری در چیست؟
سؤال رایج دیگری که معمولاً مخاطبان دورههای غیرحضوری Coaching از برگزار کنندگان میپرسند، این است که چه تفاوتهایی میان دوره حضوری و غیرحضوری آموزش مربگیری وجود دارد؟
اگر بخواهیم به صورت خلاصه به این سؤال مهم پاسخ دهیم، میتوانیم جملات زیر را در نظر بگیریم:
دو تفاوت مهم دورههای حضوری و غیرحضوری که معمولاً همیشه مورد بحث و بررسی هستند، دو مسئله بسیار حیاتی قیمت و زمان هستند!
معمولاً افرادی که دورههای غیرحضوری را انتخاب میکنند، دارای زمان محدودی در طول روز بوده، اما میخواهند که حتماً این مهارت کاربردی و پولساز را فرابگیرند!
مسئله حیاتی بعدی در مورد هزینه خرید یک دوره غیرحضوری نسبت به هزینه ثبت نام در یک دوره آموزش حضوری است!
دورههای آموزش حضوری، معمولاً به خاطر هزینههای برگزاری، پذیرایی، اجاره مکان و … نسبت به یک دوره غیرحضوری، گرانقیمت تر هستند!
البته نباید مسئله رفت و آمد را هم نادیده گرفت و باید به آن توجه کرد!
معمولاً دورههای حضوری که در شهرهای شلوغ و بزرگی مانند مشهد، تهران، اصفهان و شیراز برگزار میشوند، جدا از مسئله هزینه، تایم رفت و آمد بالایی را بر روی دوش مخاطب میگذارند که شاید برای برخی از مراجعه کنندگان، مسئله بسیار مهمی تلقی شود.
مزیتهای دوره آموزش کوچینگ حضوری و غیرحضوری چیست؟
مسئله مهم بعدی که به عنوان یک سؤال رایج در مورد دورههای مربگیری و کوچینگ پرسیده میشود، این است که مزیتهای دورههای آموزشی حضوری و غیرحضوری نسبت به یکدیگر چیست؟
در ابتدا به سراغ دورههای غیرحضوری و خاصیتهای باورنکردنی آنها میرویم!
از جمله کاربردها و دلایلی که باعث میشود، شما اقدام به خرید دورههای آموزش غیرحضوری کنید، صرفه جویی در زمان، کاهش هزینههای ثبت نام (و رفت و آمد)، عدم رؤیایی با کوچ (برای افرادی که شاید احساس منزوی بودن یا خجالتی بودن میکنند) که در فضای خود، میتواند به شدت کاربردی باشد!
معمولاً افرادی که از روشهای آموزش غیرحضوری و یا حتی مشاوره به صورت دورکاری با کوچ خود در ارتباط هستند، این موضوع را درک کردهاند که میتوانند با استفاده از روشهایی مانند تماسهای صوتی و تصویری با فرد مشاور یا آموزش دهنده در ارتباط بوده و چالشهای پیش روی خود را حل کنند.
در نقطه مقابل استفاده از دورههای آموزش حضوری کوچینگ و یا خدمات مربگیری، هم مزایای خود را دارد!
معمولاً در طول جلسات حضوری، شما قادر خواهید بود که مطالب را به صورت دقیق تر به مربی خود یا فرد آموزش دهنده منتقل کنید و در نتیجه، اثربخشی بیشتری را تجربه کنید. این موضوع مخصوص برای خدمات مشاوره حضوری، کاربرد دارد و ممکن است که حتی در راه حلهایی که به عنوان نتیجه به آنها برسیم، این موضوع خود را نشان دهد.
فرایند کوچینگ و مربیگری چقدر طول خواهد کشید؟
هر تازهواردی که میخواهد اقدام به یادگیری کوچینگ و یا استفاده از خدمات مربگیری و Coaching کند، ابتدا میخواهد بداند که این فرایند و اثربخشی آن، معمولاً چقدر طول خواهد کشید؟
در پاسخ به این سؤال، بسته به عوامل و فاکتورهای مختلف، ممکن است که جوابهای متفاوتی را پیدا کنید!
معمولاً مربیان و افرادی که در این زمینه تجربه دارند، اعلام میکنند که مدت زمان پروسه مربگیری و یادگیری مهارتهای لازم، ۳ تا ۶ ماه است!
از جمله عوامل تأثیرگذاری که باعث میشود، این مدت زمان طول بشکد، میتوانند مراجعه حضوری یا غیرحضوری، موضوعی که فرد مراجعه کننده با آن به کوچ مراجعه کرده، میزان منابع مالی، تعداد جلسات هفته یا ماه، مدت زمان هر جلسه و … باشند.
به عنوان یک مراجعه کننده از کجا متوجه میزان موفقیت، مربگیری کوچ خود شوم؟
سؤال دیگری که باید حتماً در رابطه با آموزش کوچینگ و دورههای آن پرسیده شود، این است که معیارهای موفقیت یک دوره کوچینگ چیست؟
چه معیارهایی وجود دارد که میتواند به شما اعلام کند که جلسات مربگیری و یادگیری شما مفید بودهاند؟ شما میتوانید از دو عامل و ویژگی مهم به عنوان معیار استفاده کنید!
دو عامل و فاکتور درونی و بیرونی، میتوانند به عنوان مهمترین فاکتورهای موفقیت سنجیده شوند!
این دو فاکتور اعلام میکنند که میزان درک شما، میزان و احساس رضایت و پیشرفتتان و … آیا تغییری داشتهاند؟
آیا شما میتوانید، این موارد را احساس کنید؟ چه جایگاهی را احساس میکنید که در این زمینه خواهید داشت؟
شما با جواب این سوالات، میتوانید میزان موفقیت خود را اندازهگیری کرده و به جواب سؤال خود برسید!
چرا باید به دنبال یک مؤسسه و تیم قوی باشیم؟
هر شخصی نمیتواند کوچ یا مربی شما باشد، از این رو استفاده از مهارتهای ادراکی، تواناییهای علمی و … که ثابت شده باشند، میتوانند به مهارتهای یک مربی اضافه شود!
مربی شما باید قادر باشد که با استفاده از استعدادهای درونی و آموزشهایی که دیدهاست، چالشهای شما را متوجه شوید و بهترین سوالات را در طول جلسات از شما بپرسد!
همچنین برای یادگیری این مهارت پولساز، باید یک مدرک از سازمان یا تیم معتبری داشته باشید که برای مشتریان آینده شما، قابل اعتماد باشد.
هرچقدر که در این زمینه پافشاری بیشتری داشته باشید، احتمالاً نتیجه نهایی شما، میتواند بهتر باشد. آیا تابحال مؤسسه خوبی را در زمینه کوچینگ و مربیگری پیدا کردهاید؟
چه معیارهایی برای انتخاب خود داشتهاید؟ شما میتوانید جواب این سوالات را در بخش نظرات با ما و دیگر افرادی که به دنبال این موضوع هستند به اشتراک بگذارید.
انواغ کوچینگ کدام اند و چه خاصیتهایی دارند؟
حالا که با کلیت جواب سؤال کوچینگ چیست، آشنا شدید، نوبت آن رسیده که کمی بیشتر در مورد جزئیات صحبت کنیم!
اولین مسئله اصلی که بعد از مراجعه به یک مرکز، تیم و یا سازمان معتبر مواجه میشوید، این است که حوزه چالشها و مشکلات خود را انتخاب کنید تا از این طریق قادر باشید از بهترین خدمات در این زمینه استفاده کنید!
معروفترین شیوهها و روشهای کوچینگ که در حال حاضر توسط افراد بزرگ و بامهارتی در حال انجام هستند، عبارت اند از مربیگری شخصی، سازمانی، اجرایی، سلامت، شغلی، نوجوانان و بیزینس کوچنیگ.
شما میتوانید باتوجه به این که چالشتان در کدام دستهبندی قرار میگیرد، وارد جلسات مشاوره، آموزش و … شوید.
باید در نظر داشته باشید که هرجلسه با توجه محتوایی که دارد، نیاز به مهارتهای ویژه و خاصی دارد که باید فرد مورد نظر آنها را داشته باشد.
در ادامه با کمک همان سوالات متداولی که ما را به جواب سؤال کوچینگ چیست، نزدیک کردهاند، به شما کمک میکنیم که در رابطه با انواع این مهارتها هم اطلاع کسب کنید.
کوچینگ شخصی چیست و چه اهمیتی دارد؟
مربیگری شخصی یا همان Personal Coaching از جمله درخواستهای پرتقاضای اکثر افرادی است که باتوجه به مشکلات شخصی خود، نیازمند استفاده از جلسات مشاوره ای و یادگیری مهارتهای کوچینگ هستند!
در این جلسات، ابتدا باید مشکل و چالش اساسی مشتری بررسی شود، سپس بر اساس آن راهکارهای خود مراجعه کننده را کشف کرد.
از طریق کوچ، هرکسی می تواند راه زندگی خود را پیدا کند.” استیو جابز)
مربی باید شیوههای متفاوت ارتباطی را در نظر گرفته و آنها را مورد بررسی قرار دهد تا باتوجه به شرایط مراجعه کننده خود، قادر به پرسیدن بهترین سؤالها کند.
هرچقدر که مهارتهای ذکر شده در یک مربی یا کوچ بیشتر شود، احتمالاً نتیجه دریافتی شما جذاب تر خواهد بود!
بیزینس کوچینگ چیست و چرا اکثرسازمانها به آن نیاز دارد؟
یکی از پراستفادهترین، محبوبترین و پرکاربردترین مدلهای مربیگری و کوچینگ که توسط افراد مختلف امتحان میشود، بیزینس کوچینگ است!
این شیوه که از گذشته دارای محبوبیت بالایی بودهاست به شما کمک میکند که در کسب و کار، سازمان یا محل کارتان بهترین تصمیمگیریها را انجام دهید!
فرقی نمیکند که در حال جذب یا تعدیل نیرو باشید!
در هر حالت، این شما هستید که باید بر اساس سرمایهها، منابع، نقاط قوت و ضعف و .. یک تصمیمگیری درست داشته باشید.
در جلسات بیزینس کوچینگ، معمولاً این مشکل وجود دارد که شاید مراجعه کننده، نتواند به خوبی در مورد مشکل کاری خود صحبت کند.
در این زمان، معمولاً فرد مشاور، سعی کند که با ایجاد بسترهای امن که موجب اعتماد سازی راحت میشود، به مراجعه کننده خود بفهماند که میتواند، تمامی حرفهای خود را بدون هیچ دغدغه ای بیان کند.
اگر در فرایند کسب و کارتان به مشکل خوردید و نمیدانید که چطور باید همه چی را به روال عادی برگرداند، احتمالاً به یک جلسه فشرده بیزینس کوچینگ نیاز دارید.
کاربردها و مزیتهای استفاده از بیزینس کوچینگ چیست؟
از جمله مهمترین مزیتهای استفاده از جلسات مشاوره کوچینگ برای کسب و کار، عبارت است از:
- اصلاح روابط میان کارکنان و مدیر
- افزایش سود سازمان
- اثرگذاری بیشتر و افزایش بهرهوری کارکنان
- بهبود اگوهای رفناری مشتریان
- افزایش نرخ فروش
- بهبود شیوههای پشتیبانی از مشتریان
- و …
شما میتوانید با چالشها و مشکلات خود روبرو شوید و در نهایت، با ایدههای جدید به محل کار خود برگردید و یه زندگی جدید را ترسیم کنید!
آیا تابحال از خدمات بیزینس کوچینگ استفده کردهاید؟ چه تجربه ای در رابطه با استفاده از این خدمات داشتهاید؟
کوچینگ اجرایی چیست و چرا در شرکتتان به آن نیاز دارید؟
مدل و شیوه دیگری که این روزها، ترند شده و به دنبال آن هستند، کوچینگ اجرایی است! این مدل، دارای تفاوتهایی با شیوههای قبلی بوده و کمکی متفاوت است.
معمولاً یک کوچ اجرایی موفق که میخواهد کار خود را بی نقص و بدون مشکل انجام دهد با به چالش کشیدن فرضیات مختلف شرکت یا سازمان محل کار خود، ایجاد نظم و ترتیب در محل کار، تأمین کردن منابع مورد نیاز تیم یا کارمندان خود و … سعی بر این دارد که مشکلات را کمتر کند.
باید در دظر داشته باشید که اجرای یک پروژه و برنامه کوچینگ اجرایی نیاز است که حتماً مراحل آشنایی، ارزیابی، هدف گذاری، برنامهریزی، هماهنگی با توسعه دهندگان و بررسی مستمر صورت بگیرد.
آیا تابحال در سازمان خود از چنین افراد استفاده کردهاید؟ آیا این موضوع در تحول کسب و کارتان توانست قدمی بردارد؟
کوچینگ شغلی، مهمترین و حیاتیترین کوچینگ و مربیگری
این که شما بتوانید، شغل ایدهآل خود را انتخاب کنید و بر اساس آنچه که هستید، فعالیتهای روزمره خود را انجام دهید به شما کمک میکند که یک تصمیمگیری قوی داشته باشید!
شما میتوانید به تمامی اهداف خود برسید، در صورتی که گام اول را درست برداشته باشید!
کوچینگ شغلی به شما کمک میکند که شکافهای ذهنی خود را پیدا و پر کنید!
افکار غلطتتان را شناسایی و برای آنها راه حل پیدا کنید. به عنوان یک کارمند، صاحب کسب و کار و …، مسئولیت پذیری را یادبگیرید و یک فرد متعهد شوید.
نتیجهگیری: از کدام شیوه یا روش کوچینگ باید استفاده کنم؟
حالا که با شیوهها، مدلها و تعریف کچینگ چیست، آشنا شدید، نوبت آن میرسد که بر اساس نیاز خود، یک نوع مشاوره را استفاده کنید.
شما میتوانید با برقراری تماس با افراد متخصص در این زمینه، نوع مشاوره خود را پیدا و آن را عملیاتی سازی کنید. آیا آماده تغییرات و تحولات بزرگ در دنیای زندگی خود هستید؟