چگونه یک کسب و کار را از صفر راه اندازی کنیم؟

چگونگی راه اندازی کسب و کار از صفر ؟

هر کسب و کار موفقیت آمیز با اشتیاق و با قدرت آغاز به کار می کند. بیل گیتس، مارک زاکربرگ و استیو و همه ی اشخاص مهم از صفر شروع به کار کردند. ممکن است در حال حاضر یک برنامه ی بی نقص و کامل نداشته باشید و این هیچ اشکالی ندارد. اما برای راه اندازی کسب و کار از صفر باید اشتیاق، نقاط قوت و اهدافتان را با هم همراه کنید. آنچه که اکثر کارآفرینان را به شروع یک کسب و کار ترغیب می کند از پول بسیار قدرتمندتر است. اما چگونه یک کسب و کار را از صفر راه اندازی کنیم؟ در این نوشته به این موضوع می پردازیم. اگر شما هم رویای راه اندازی یک کسب و کار را دارید این مقاله برای شماست.

چگونه یک کسب وکار راه اندازی کنیم؟

برای راه اندازی کسب و کار از صفر پیشنهاد ما پیروی از ۵ گامی است که در ادامه به آن پرداخته ایم. مراحل را با دقت دنبال کنید.

گام اول: بارش فکری!

راه اندازی کسب و کار از صفر در نتیجه ی یک فکر و یک ایده ایجاد می شود. شاید واقعا یک موضوع وجود دارد که در مورد آن اشتیاق و اطلاعات زیادی دارید و شاید می خواهید خلا موجود در قسمتی از بازار را پر کنید. این دو مورد بعنوان ایده ی یک کسب وکار لازم است.  ایده های خود را به تعداد محدودی کاهش دهید و در مورد بازاری که قصد دارید جزئی از آن باشید تحقیق کنید. پیشروهای زمینه ی کاری خود را به خوبی بررسی کنید. دقت کنید که آنها چه کارهای خلاقانه ای در شرایط متفاوت انجام میدهند. شما به بهتر از آن فکر کنید. اگر تصور می کنید که برای یک مساله ی موجود شما راه حل بهتری نسبت به کسب و کارهای موجود دارید، یعنی که زمان مناسبی است تا کسب و کار جدیدی راه بیاندازید.

راه اندازی کسب و کار از صفر

راه دیگری در سوال چگونگی آغاز کسب و کار جدید وجود دارد و آن دریافت نمایندگی برای کسب و کارهایی است که در حال حاضر وجود دارند.کافیست کلیات یک کسب وکار، ساختار برند و مدل مدیریت کسب و کارهایی که مدت زیادی از تاسیس آن ها می گذرد را به خوبی بررسی کنید. بعد از این مرحله تنها به یک مکان با موقعیت مناسب و یک برنامه ی مدون برای مباحث مالی است. البته در این مورد سرمایه ی اولیه نیز نقش مهمی ایفا می کند.

مشاور کسب و کار و مشاور استراتژی شرکت بزرگ BMG، آقای دیوید سیلورستین به کارآفرینانی که صرفا به قصد صاحب یک کسب و کار بودن شروع به کاری می کنند هشدار میدهد. او می گوید: “صرفا داشتن یک ایده ی ناب برای شروع کسب و کار کافی نیست، آنچه باید به آن دقت کنید داشتن یک مدل کسب و کار مناسب است”.

گام دوم:مدل کسب و کار تشکیل دهید!

بعد از اینکه فکر اصلی مربوط به کسب و کارتان را تثبیت کردید، نوبت به پرسیدن یک سری سوالات از خودتان می رسد. از جمله ی این سوالات می توان به موارد زیر اشاره کرد تا راه اندازی کسب و کار از صفر بهتر به نتیجه برسد:

راه اندازی کسب و کار از صفر
  1. هدفتان از راه اندازی کسب و کار چیست؟
  2. بازار هدف شما را چه افراد یا کسب و کارهایی تشکیل می دهند؟
  3. چشم انداز شما از راه اندازی کسب و کار چیست؟
  4. در ابتدای امر مسائل مربوط به امور مالی را چگونه حل می کنید؟

یک مدل کسب و کار خوب برای تمامی این سوالات پاسخ مناسبی دارد. مدل کسب و کار نشان میدهد که کسب و کار نوپای شما قرار است چه مسیری را طی کند، در مواجهه با مشکلات بلقوه چه رفتاری نشان دهد و برای اینکه عمر کوتاهی نداشته باشد به چه چیزهایی نیاز دارد.

گام سوم: تکنولوژی های مورد نیازتان را برای راه اندازی کسب و کار از صفر انتخاب کنید

امروزه هر کسب و کاری برای پیشبرد اهدافشان به یک سری تکنولوژی ها نیاز دارند. در زمینه ای که شما قصد راه اندازی کسب و کار از صفر را دارید، احتمالا برخی تکنولوژی ها بیشتر استفاده می شوند. ممکن است برخی کارها نیاز به تکنولوژی های خیلی پیشرفته داشته باشند در عین حالی که برخی دیگر تنها با یک یا چند گوشی همراه هوشمند حل می شوند. مثلا اگر بناست کسب و کار شما صرفا بر بستر شبکه های اجتماعی باشد،‌ چندین گوشی هوشمند مورد نیاز شماست.

قدرت استفاده از تکنولوژی برای پیشرفت را دست کم نگیرید

فاکتورهای زیادی در انتخاب تکنولوژی مناسب برای یک کسب و کار جدید وجود دارد. حسابداری،‌ صدور فاکتور، برنامه های اختصاصی برای فروش، برنامه هایی برای ارائه کارهایی هستند که با یک سیستم ساده یا تبلت قابل حل هستند. اما ممکن است کسب و کار شما نیاز به تکنولوژی های پیشرفته تری داشته باشد،‌ مثلا برای انبارتان به دوربین مداربسته و سیستم های امنیتی حرفه ای تر نیاز داشته باشید. از طرفی ممکن است سرعت محاسبات برای کسب و کار شما مهم باشد پس یک سیستم ساده ی کامپیوتری پاسخگوی شما نیست.

خلاصه آنکه در پاسخ به سوال چگونه یک کسب و کار راه اندازی کنیم، تجهیزات و تکنولوژی ها نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. باید اطلاعات مربوط به کسب و کارتان را با سیستم های مناسب محافظت کنید.

گام چهارم: شریک های کاری خود را برای راه اندازی کسب و کار از صفر انتخاب کنید

راه اندازی کسب و کار از صفر به خودی خود کار دشواری است. حال اگر در این مسیر تنها باشید سختی کار شما دو چندان می شود. در چنین نقطه ای پیدا کردن یک شریک تجاری بسیار مهم است. بسته به این کسب و کار شما در چه زمینه ای فعالیت می کند، شرکت های مختلف می توانند در بخش های مختلف به شما کمک کنند. در این زمینه مثلا تصور کنید به یک فضای کاری نیاز دارید تا جلسات مهم را در آنجا برگزار کنید و از طرفی فعلا نمی توانید نسبت به خرید یا اجاره ی یک دفتر اقدام کنید. شرکت هایی در این خصوص وجود دارند که برای چند ساعت تا چند روز فضاهایی را به شما اختصاص می دهند. یا اگر به سیستم تلفن یا پیامک نیاز داشته باشید شرکتهایی هستند که خدماتی در این زمینه به شما ارائه می دهند.

راه اندازی کسب و کار از صفر

پارتنرهای تجاری خود را دقت و ظرافت زیادی انتخاب کنید. برای مثال دو نمونه از شرکتهایی که در بند قبل به آنها اشاره کردیم و یا شرکت های مشابه آنها ممکن است به اطلاعات و داده هایی از کسب و کار شما نیاز داشته باشند. از این جهت بسیار مهم است که شرکتهای قابل اطمینانی باشند.

گام پنجم: تیم خودتان را برای راه اندازی کسب و کار از صفر تشکیل دهید

ممکن است در حال حاضر ترجیح دهید که تنها کار کنید اما به هر حال در آینده نیاز دارید تا کسب و کارتان را گسترش دهید. گسترش کسب و کار نیاز به افراد بیشتری دارد و این افراد تیم شما را تشکیل میدهند. شما باید به اندازه ای که به کیفیت محصولاتتان اهمیت میدهید به ترکیب افراد تیمتان نیز باید توجه کنید.

راه اندازی کسب و کار از صفر

باید بررسی کنید که با افراد تیمتان چگونه باید تعامل کنید. با هم چه کارهایی می توانید انجام دهید و این افراد در پیشرفت کسب و کار شما چه تاثیری دارند. همچنین باید دقیقا مشخص کنید که هر عضو تیم چه نقشی برعهده دارد و تقسیم کار بین افراد باید چگونه باشد. علاوه بر اینها با چه مکانزیمی قصد دارید که فعالیت افراد را ارزیابی کنید. چه ارزش مشترکی قرار است این افراد را به یک هدف متعهد بسازد. به تمامی این سوالات باید در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار خوب فکر کنید.

سخن آخر

از خواندن گام های بالا چه نتیجه ای گرفتید؟ همانطور که احتمالا به آن توجه کردید راه اندازی کسب و کار جدید نیاز به دقت به مسائل بسیاری دارد. نکته ی مهم این است که این نکات را از همان ابتدا مد نظر بگیرید تا در ادامه ی راه دچار مشکل نشوید. راه اندازی یک کسب و کار به همان اندازه ای که گوش نواز و جذاب است به همان اندازه چالش های زیادی برای شما به همراه می آورد. امیدواریم این راهنمای جامع بتواند مسیر را برای شما به خوبی روشن کرده باشد.

در مسیر تعالی باشید…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

ورود و عضویت در سایت