مهارت های کارآفرینی در ابتدای کار چیست؟
کارآفرینی بدون شک واژه ای است که امروزه بیشتر از گذشته به گوش ما میخورد. مفهوم کارآفرینی برای هر کسب و کار داستان متفاوتی دارد. تصور کنید که قصد دارید از ابتدا برای خودتان کار کنید و یا بعد از مدتی کار در یک سازمان تصمیم بگیرید که ایده ای که در ذهن دارید را خودتان پرورش دهید. این ایده می تواند یک محصول یا یک خدمت جدید باشد. تمامی این موارد نشان میدهد که شما قصد کارآفرینی دارید.ولی باید در این راه یک سری مهارت های کارآفرینی را نیز کسب کنید تا موفق شوید.
برای ورود به کارآفرینی باید چه ویژگی های شخصیتی داشت؟ مهارت های لازم برای کارآفرینی کدامند؟ با ذکر مقدمه ای در مورد مفهوم کارآفرینی به سراغ این ویژگی ها خواهیم رفت. پس لطفا تا انتهای این نوشته همراه ما باشید.
مفهوم کارآفرینی چیست و کارآفرین کیست؟
کارآفرینی(Entrepreneurship) در تعریفی ساده به فعالیت شخصی گفته می شود که همه ی ریسک ناشی از تاسیس یک کار جدید را برعهده می گیرد.در مورد این مفهوم در سالهای اخیر بسیار صحبت شده است. پیشرفت تکنولوژی باعث شد که انسان ها بتوانند ایده هایشان را به واقعیت تبدیل کنند. علاوه بر این شرایط یکنواخت کار در سازمان ها و نیاز به درآمد بیشتر افراد زیادی را به سمت کارآفرینی سوق داده است.
کارآفرین نیز به فردی گفتی می شود که با هدف افزایش سود و بهبود خدمات تمام عناصر لازم برای کارآفرینی را گرد هم می آورد.کارآفرین آن شخصی است که ریسک می کند و باعث می شود یک پروژه از مرحله ی ایده به اجرا برسد. در واقع در کارآفرینی باید به دنبال فرصت هایی باشید که از چشم سایرین دور مانده است و این فرصت ها را به بهترین شکل مورد بهره برداری قرار دهید. هدف از کارآفرینی تنها سود شخصی نیست بلکه ایجاد یک ارزش اقتصادی است. یعنی از طریق کارآفرینی قصد داریم افراد بیشتری به سود و درآمد برسند و این کار از طریق استخدام آن ها انجام می شود. استعداد، داشتن سرمایه و جسارت ویژگی هایی هستند که در یک کارآفرین یافت می شوند.
چه مهارت های کارآفرینی مورد نیاز است؟
کارآفرینی ایده آل نیازمند این است که به موفقیت ایمان داشته باشید. کارآفرینی نوعی از اشتغال است که صرفا باید به آن علاقه ی زیادی داشته باشید. چراکه کارآفرینی کار کردن به صورت کاملا مستقل است. در کارآفرینی بناست برای افراد بیشتری اشتغال زایی کنید و بتوانید منابع مالی خود را به درستی مدیریت کنید. بدیهی است که مفهوم کارآفرینی ابعاد گسترده ای دارد.
اگر بخواهید کارآفرین باشید بایستی مهارت های کارآفرینی را بدانید:
- در بحث کارآفرینی شخص باید توانایی برداشتن گام هایی جسورانه اما مطمئن را داشته باشد.
- کارآفرینی باید در زمینه ای که شخص دارای تجربه و سرمایه است انجام شود.
- کارآفرین باید دوراندیش و آینده نگر باشد و در مواقعی که نیاز است به عقب برگشته و از نو شروع کند.
- کارآفرین باید مسئولیت تمام بخش های کار را بر عهده بگیرد.
- کارآفرینی نیاز به تحلیل مداوم نتایج کار و استفاده از آنها برای ادامه ی راه است.
- در کارآفرینی باید بتوانید به صورت مداوم خلاقیت به خرج دهید،خوش بین باشید و همواره فکرهای جدید داشته باشید.
- در کارآفرینی توانایی هدایت و رهبری بسیار مهم است. کارآفرین باید روحیه بخش افراد تیم باشد.
علاقه ی زیاد در کارآفرینی حرف اول را می زند.
- کارآفرینی نیازمند قدرت تشخیص فرصت های جدید و استقبال از این فرصت هاست.
- یک کارآفرین باید بتواند درآمدها، مخارج و هزینه ها را به درستی مدیریت کند.
- کارآفرینی، آفریدن کار برای افراد بیشتری است تا از این طریق ایده های کارآفرین در ابعاد گسترده تری اجرا شود.
به ده ویژگی مورد نیاز برای کارآفرینی اشاره کردیم. همانطور که مشاهده کردید ورود به این عرصه نیازمند داشتن خصوصیات زیادی است. پس تا اینجا متوجه می شویم که کارآفرینی برخلاف ظاهر جذاب آن، چندین بعد دارد و همانطور که در ابتدای بند اشاره کردیم، علاقه ی زیاد در کارآفرینی حرف اول را می زند.
مهارت های کارآفرینی در نظر ویلیام بای گریو
ویلیام بای گریو از برجسته ترین صاحبنظران حوزه ی کارآفرینی است. او ویژگی های کارآفرینان را در قالب یک مدل به نام ۱۰D بیان کرده است. علت نام گذاری این مدل این است که تمامی این ویژگی ها با حرف D آغاز می شوند.
در ادامه این ۱۰ ویژگی مهارت های کارآفرینی را با تعریف کوتاهی از هر یک ارائه می کنیم:
- خیال پردازی (Dream): ترسیم چشم انداز برای آینده ی کسب و کار از کارهای مورد علاقه ی کارآفرینان است. علاوه بر ترسیم این چشم انداز، کارآفرینان توانایی اجرای آن را نیز در خود می بینند.
- قاطعیت(Decisiveness): یک کارآفرین در اخذ تصمیم های مهم سریع عمل می کند و تعلل چندانی نمی ورزد. همین سرعت بالا از عوامل موفقیت کارآفرینان به حساب می آید.
- اهل عمل(Doers): کارآفرین بعد از انتخاب بهترین گزینه با سرعت بالا آن را به مرحله ی اجرا در می آورد.
- عزم راسخ(Determination): کارآفرینان نسبت به کار خود هر چند که مخاطره آمیز باشد، تعهد کامل دارند. یک کارآفرین نمونه به ندرت دلسرد می شود، حتی زمانی که یک مشکل لاینحل به نظر برسد.
- فداکاری(Dedication): ساعت کاری اکثر افراد مشخص و از پیش تعیین شده است؛ اما کارآفرینان اینگونه نیستند. یک کارآفرین خود را فدای کسب و کارش می کند و در این راه به هر حال مجبور است وقت کمتری را با خانواده و دوستانش بگذراند. کارآفرینان افراد خستگی ناپذیری هستند.
کارآفرین باید مسئولیت تمام بخش های کار را بر عهده بگیرد.
- دلبستگی(Devotion): عشق و دلبستگی به کار است که کارآفرینان را در برابر مشکلات و چالش های ناشی از کار قوی نگه میدارد. علاوه بر این، دلبستگی به کسب و کار نتایج آن را نیز بیش از پیش اثر بخش می کند.
- موشکافی(Details): از نظروتر یک کارآفرین هیچ موضوعی در راستای کسب و کارشان بی اهمیت نیست. آنها در ابتدا و در مسیر تمامی موارد و موضوعات را به دقت موشکافی می کنند.
- در دست داشتن سرنوشت کار(Destiny):کارآفرینان سرنوشت کار را به قضا و قدر واگذار نمی کنند بلکه خودشان آن را بر عهده می گیرند.
- ثروت اندوزی(Dollars): میزان درآمد و سود هدف اصلی کارآفرینان نیست بلکه معیاری است که به وسیله ی آن میزان موفقیت خودشان را می سنجند. تصور کارآفرینان این است که به دلیل تمام زحمات و استراتژی هایشان مستحق دریافت پاداش هستند.
- توزیع ثروت(Distribute): کارآفرینان موفقیت های حاصل از گسترش کسب و کارشان را با افرادی که در موفقیت آنها سهیم بودند شریک می شوند.
کارآفرینان در دنیای کسب و کار چه سهمی دارند؟
بر اساس آمار و ارقام از هر ۱۸ نفر یک نفر به کارآفرینی روی آورده است. انسان های امروزی بیشتر از گذشته ترجیح می دهند تا برای خودشان کار کنند و به اصطلاح “خودشان رئیس خودشان باشند”. آزادی در انتخاب تیم برای کار و گرفتن تصمیمات مهم برای پیشروی پروژه بعلاوه امکان به شهرت رسیدن فرد از طریق کارآفرینی از سایر علت هایی هستند که افراد را به سمت کارآفرینی سوق میدهد.
بر اساس آمار در سطح دنیا ۴۰۰ میلیون کارآفرین وجود دارد.
از این تعداد کشورهای زیر دارای بیشترین تعداد کارآفرینان هستند:
- اوگاندا 1/28 درصد
- تایلند ۷/۱۶ درصد
- برزیل ۸/۱۳ درصد
- کامرون ۷/۱۳ درصد
- ویتنام ۳/۱۳ درصد
نکته ی جالب این است که اسامی کشورهای توسعه یافته در این لیست تا رده ی ۲۵ دیده نمی شوند. این موضوع نشانگر این است که کشورهای در حال توسعه به مشاغل کارآفرینی بیشتر علاقه دارند و در این مدل شغلی فرصت های بیشتری می بینند. علاوه بر این بسیاری از افراد این کشورها تصور میکنند که تنها راه به دست آوردن پول بیشتر ورود به عرصه ی کارآفرینی است.
چند توصیه به کارآفرینان جوان برای دست یابی به مهارت های کارآفرینی:
استقامت و به اصطلاح امروزی کم نیاوردن مهمترین ویژگی یک کارآفرین موفق است. داشتن روحیه ی بالا تحت هر شرایطی برای موفقیت در کارآفرینی بسیار مهم است. بهتر است در ابتدای کار بی گدار به آب نزنید و به خوبی مشورت کنید و از دوستان و افراد با تجربه کمک بگیرید. در تشکیل تیم برای پیشبرد اهدافتان حساسیت زیادی به خرج بدهید. در نوشته های آینده در مورد شرایط لازم برای کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار صحبت خواهیم کرد. فراموش نکنید که با داشتن یک ایده ی ناب، روحیه ی بالا و اطلاعات کافی برای شروع، کارآفرین شدن دیگر رویا نیست.
سخن آخر
آنچه در این نوشته به آن پرداختیم اطلاعاتی جامع در مورد مهارت های کارآفرینی بود که در اختیار شما قرار گرفت. در مورد این مفهوم در مقالات آینده نیز به تفصیل بحث خواهیم کرد. اگر در زمینه ی کارآفرینی تجربه ای دارید که به نظر مفید می رسد لطفا در بخش نظرات با ما همراه باشید.